Fajta: 100% Glera
Maradékcukor: 4 g/l
Alkohol: 11,5% vol.
Illat: Vörös alma, dió, rozmaring
Íz: Komplex, elegáns, frissítő, hosszú lecsengéssel
Metodo Classico
A Sei Uno pezsgő hagyományos módszerrel készül, mint a pezsgők. Több mint 12 hónapig erjed közvetlenül a palackban, majd további 6 hónapig érlelődik.
BELLENDA
A Bellenda borászatot 1986-ban alapították, de a Cosmo család már évtizedek óta foglalkozik borászkodással és szőlőtermesztéssel. Sergio Cosmo továbbadta a bor iránti szenvedélyét fiainak. A borászat a Carpesica faluban, a DOCG területén található. A Bellenda filozófiája a szőlőültetvények és a környezet tiszteletéről szól. A terroir és annak története minden borban és mindenben meg kell jelenjen, ami annak készítéséhez tartozik. Gondolkodunk, hiszünk, alkotunk. Ez a három szó szintetizálja, hogy mi a Bellenda, kik ők, a családjuk és a földhöz fűződő szoros kapcsolatuk. Szívesen fedezik fel a pezsgők hatalmas világát. Legyen szó pezsgőről vagy félszáraz borról, üledékkel vagy üledék nélkül, klasszikus vagy charmat módszerrel. Egyszerűen vágynak arra, hogy kipróbáljanak valamit, amit még sosem próbáltak meg.